X-runn Trollvann

​Søndag 26 august, er det løp for barna (8-14 år)

Arild Olsen
07.07.2018
X-Run 25 august er Norges tøffeste terrenghinderløp – fylt med adrenalin og moro. Konkurransen foregår ved Trollvann, med 20–25 hinder fordelt på en strekning på 5–6 km. Man kan delta individuelt eller som lag. 26 august er det X-run kids (8-14 år)

HER FINNER DU MERE INFO OG PÅMELDING

25-26 august ønsker Kjelsås IL alpin velkommen til terrenghinderløp ved Trollvann og rundt Grefsenkollen.

Dere finner mere info og påmelding på hjemmesiden X-run. Her kan dere også melde dere på, som Kjelsås medlem kan du bruke rabatt kode

"sommershow" når du melder på.

Hvordan fungerer det?

Man deltar i stort lag (4-12 personer), lag på tre personer (damer, herrer eller mix) eller individuelt. Løpet passer for deg som er glad i fysisk aktivitet og liker utfordringer, enten du er mosjonist eller topptrent atlet. Se flere bilder fra X-Run på Facebook!

Det er egne elite-puljer som starter først. Elite gjelder for dem som løper mye og som ønsker å delta for å hevde seg i toppen. Løypen blir lik, hinderne er like, men man sikrer en tidlig start og dermed mindre kø. Alle konkurrerer likevel mot hverandre i X-Run som før, uavhengig av når man starter. Man velger elitepulje når man melder seg på.

Hva gjør man?

Målet for enhver deltaker og hvert lag er å forsere hvert eneste hinder man møter på. Men om det ikke går, er det ikke verre enn at det blir tillegg på sluttiden og man vinner kanskje ikke løpet. Vi oppfordrer alle og enhver til å prøve seg på alle hinderene da disse er laget spesielt for å kunne utfordre dere på alle tenkelige måter. Noen hinder vil vi informere om, andre får dere kanskje ikke vite om før dere skal igjennom dem.

Hinderene

Hinderene våre er varierte og utfordrer styrke, utholdenhet, balanse, koordinasjon og ikke minst det mentale på forskjellige plan. I lagkonkurransen er samarbeid nøkkelen for å kunne komme seg raskest mulig gjennom løypa. Et visst antall hinder er ukjente (X), noe som er en sentral del av X-Runs konsept.

Forventet tidsbruk

Man kan forvente å bruke mellom 30 og 60 minutter per runde, selvfølgelig avhengig av sin egen eller laget sin fysiske form. Det vil bli servering av drikke og annen energi underveis i løpet slik at man kan holde tempoet oppe! X-Run bruker et elektronisk tidtakningssystem fra MyLaps.

X-Run Kids er vår satsing rettet mot barn og ungdom i alderen 6-14 år. Vi arrangerte for første gang X-Run Kids i Oslo i 2014 og siden den gang har over 1000 barn hatt gleden av å være med på dette tøffe og morsomme løpet som sprer glede lenge før, under og etter løpet.

Om X-Run Kids

X-Run Kids er et skikkelig løp og man får startnummer og sin egen startid. Det er en liten premie til alle som er med og vi tar tiden og kårer en vinner i den eldste aldersgruppen 12-14 år.

Vi har tre klasser i X-Run Kids:
- 6–8 år
- 9–11 år
- 12–14 år

Løypene vi setter opp er tilpasset de ulike aldersgruppene. For de minste barna kan foreldrene bli med rundt i løypa og oppmuntre og gi en støttende hånd over og gjennom de ulike hinderene. Løypen varierer i lengde og vanskelighetsgrad fra de alle minste til ungdommen. Lengden vil være mellom 1–3 km lang og oppleves som krevende, men veldig morsom. Med en god atmosfære og en spennende og variert løype så vil X-Run Kids vekke glede og iver blant alle barn og ungdom som blir med.

Hindere

Hinderene vil utfordre ens balanse, spenst, koordinasjon, smidighet, styrke med mer. Løpet vil selvfølgelig også utfordre ens utholdenhet, og barna vil få blandet lek med fysisk aktivitet.