Sesongavslutning

Eva Aasebø
06.04.2018
Onsdag denne uka var det sesongavslutning og premieutdeling for årets Klubbmesterskapet i aulaen på Kjelsås Skole.

Med premiepall og en fullsatt aula ble det en flott avslutning på sesongen 2017/2018. Langrennsgruppa teller etterhvert veldig mange utøvere så denne avslutningen var kun for klassene 11 år og opp til senior.

IMG_3576.JPG

Alle som stilte i klubbmesterskapet 13.mars fikk premie. I tillegg var et mange fine uttrekkspremier i hver klasse.

Årets klubbmestere ble Runa Ulvang og Håvard Moseby.

Håvard ble tildelt Oldermannsligaens ærespris for 2017, en pris han deler med Sebastian Jarl fra fotballgruppa. Håvard fikk prisen med bakgrunn i gode sportslige resultater i flere sesonger. Han har bl.a. vunnet Norges Cup for jr. både i 2015/16 og 2016/17 og vant dessuten to NM-titler i 2017. I inneværende sesong har Håvard blitt verdensmester i stafett, og etter det vi erfarer er han med det den første mannlige skiløper fra Kjelsås il som har tatt medalje i et internasjonalt mesterskap.

Håvard 5.JPG

I langrennsgruppa er det tradisjon for å dele ut flere hedersbevisninger for god innsats i skisporet, men også for god innsats og engasjementer i styre og stell. Her er noen av prisvinnerne:

10 skjold ble delt ut til de utøvere i årsgruppene 11, 12,13, 14 og 15/16 år (en gutt og en jente fra hver gruppe) som har oppnådd beste resultat fra et utvalg renn. For sesong 2017/2018 har følgende renn vært med: Lauritz Bergendahls Minneløp, KM Sprint, Oslo Skifestival, KM klassisk og fristil, Rossignolrennet, Veidekkesprinten, Kollmila og Kjelsåsrennet.

Her er skjoldvinnerne for 2017/2018:

Liv og Fredrik - 11 år

Liv og Fredrik.JPG

Kamilla og Eirik - 12 år

Kamilla og Eirik.JPG

Birk og Eline - 13 år

Birk og Eline.JPG

Aurora og Sven Kristoffer - 14 år

Aurora og Sven Kristoffer.JPG

Kristin og Johannes - 15/16 år

Kristin og Johannes.JPG

Kjelsåspokalen ble delt ut til beste løper 13-16 år basert på resultatene i KM (fristil, klassisk og sprint) og Klubbmesterskapet.

Årets pokal gikk til Kristin Maltun Helland.

Kristin Kjelsåspokalen.JPG

Årets Isbjørn ble Svein Olav Bø. Denne prisen henger høyt, og for å bli nominert må man ha gjort en ekstraordinær innsats for langrennsgruppa. Prisen er kun blitt delt ut til 4 stykker tidligere.

Her er litt av begrunnelsen for tildelingen:

"Årets isbjørn er den som har lagt ned desidert flest dugnadstimer i langrennsgruppa gjennom tidene. Han har alltid hatt full kontroll på utstyr og anlegg, på økonomi, på søknader, på sponsorer, og har i tillegg tatt en tur med spade og ryddesaga om det har vært behov for det. Årets Isbjørn startet i langrennsgruppa som trener i 1984, og har frem til i fjor hatt styreverv og et stort engasjement for langrennsgruppa vår. Han har vært rennleder og sittet i rennkomite ved store arrangementer som senior NM i 1994 og Jr NM i 2012. Og vi må ikke glemme engasjementet rundt Smilrullen i Frognerparken og turrennet Lillomarka Rundt. Årets Isbjørn stiller fortsatt mye opp for langrennsgruppa og er alltid beredt om vi spør om hjelp."

Svein Olav - Årets Isbjørn.JPG

Årets Kjelsåskjerring og Kjelsåsgubbe deles ut til de som har bidratt det lille ekstra i og rundt arrangementer vi har hatt, har lagt ned en spesiell innsats som aktiv eller engasjert seg i styret og stell i langrennsgruppa over flere år. Prisen har vært delt ut siden 1990.

Årets Kjerring og Gubbe ble Synne Syrrist og Jappe Hjelseth

Gubben og Kjerringa.JPG

Årets trener ble Sonja Tronsmo. Sonja er utrolig flink med barna og har struktur på info til trenere og foreldre. Hun kommer som en klokke på alle treninger, og har nå hovedtrenerrollen i både 2009 og 2011. Og så er hun alltid blid! Sonja var ikke tilstede på premieutdelingen, men skal få prisen overrakt ved neste og beste anledning.

Under klubbmesterskapet var det for første gang foreldreklasse. 65 foreldre stilte til start, og det er utrolig bra!! Premie til Petter Jørgensen og Monica Raaen-Iversen for tid i dame og herreklassen. Bjørn Forberg fikk pris for beste antrekk, og John Olav Syrrist var den heldige vinner av uttrekkspremien. 2007-gruppa var årskullet som stilte med flest foreldre i foreldreklassen, og med det vinner de årskullkonkurransen for tredje året på rad! Så her må nok de andre gruppene mobilisere alle mammaer og pappaer til neste år :-)

Det ble også delt ut skistipend til løpere med topp 3 plassering i NM tidligere i vinter. Fem juniorer ble hedret; Runa Ulvang med sølv K17 klassisk, Sigrid Leseth Føyen K17 med sølv sprint og bronse klassisk, Karianne Olsvik Dengerud K18 med gull klassisk og skøyting, David Thorvik M18 med sølv klassisk og skøyting og Håvard Moseby M19-20 med sølv klassisk og gull skøyting. I tillegg fikk Eirik Brandsdal som senior for sin sølvmedalje i sprint.

Stipendvinnere.JPG

Embla og Kristin fortjener også oppmerksomhet for sitt klubbmesterskapsantrekk :-)

Her følger noen bilder fra starten under årets klubbmesterskap:

IMG_3157.jpgIMG_3164.jpg

En super sesong er snart over. Vi gleder oss allerede til mange nye og fine opplevelser i skisportet også til neste sesong!