A-laget: Stallen 2017

kjelsaas
03.03.2017
Det blir en herlig tropp også dette året som skal spille i kongeblått.
2017 blir et spennende år. Etter at de tredje nivået i norsk fotball har halvert seg i antall lag, så blir det tøffere kamp om poengene enn noen gang tidligere. Hver uke vil vi matche oss på topp motstand.

Selv om vi har mistet noen profiler, er det gledelig at vi har svært mange igjen, samt at vi har fått krydret det hele med noen tilvekster. Fra egen juniorstall har vi tatt opp Sondre Bunde, David Bruk Mæhlum og Sebastian Jarl. Ny inn i klubben er spissen Walid Idrissi fra Lørenskog. Velkommen til Oslos tak, Walid!

Her er stallen 2017 (pr. 2. mars):​
(kommentarer fra hovedtrener Eivind Kampen)

Keepere

Nr 1: Terje Kirsebom – 1979 – 112 kamper
– Teddy er etter hvert en veldig rutinert keeper på dette nivået. En keeper med matchavgjørende redninger som sitt varemerke. Veldig sterk treningsmentalitet, og viktig brikke i vår kultur. Slitt med en lyskeskade i vinter, men jobber svært godt på styrkerommet, og vil være kjapt tilbake på godt nivå.

Nr 12: Pål Anders Karlsen – 1993 – 7 kamper
– Påsan fikk mye av fjorårssesongen ødelagt av en skulderskade. Har trent godt i vinter, og er fremdeles en ung keeper i fin utvikling. Har en voldsom energi som må brukes riktig. Trener også de yngre keeperne i klubben.

Nr 30: Erik Sivertsen – 1989 – 4 kamper
– Sivert kom skadet til oss på senvinteren i fjor. Bygde seg gradvis opp, og viste raskt at han holder et meget godt nivå. En rutinert keeper med gode allround-egenskaper. Litt roligere type enn sine energiske makkere.

 

Forsvar:

 Nr 3: Glenn Mjelde Håberg – 1994 – 17 kamper
– Sønn av legenden Stein Glenn. God venstrefot, stor kapasitet, tøff. Uheldig med et par skader i 2016. Bør være slitsom å møte i 2017.

Nr 4: Jesper Taaje – 1994 – 1 kamp
– Kom fra Hallingdal i høst. Rolig gutt, med stor rekkevidde i lufta. Jobber hardt med å få brukt en voksen fysikk enda mer effektivt, stort potensial.

Nr 5: Lars Brotangen – 1991 – 53 kamper

– Spilleren med flest minutter for oss i 2015 og 2016. Har jobbet knallhardt med det fysiske i vinter, og ser bedre ut enn noen gang.

 

Nr 6: Espen Garnås – 1994 – 45 kamper
- Har ekstreme egenskaper når det kommer til å forsvare egen boks. Har tatt store steg med ball. Veldig sulten på nytt steg i år.

Nr 14: Mithilan Ahilan – 1995 – 24 kamper
Mithi har et veldig høyt høyeste nivå. Har et svært elegant steg, men vært veldig skadeutsatt med sin spesielle fysikk. Får han trent jevnt og godt over tid, så spiller kattedyret meget god fotball.

Nr 22: Sigurd Martinussen – 1998 – 8 kamper
Lokal gutt som vi forventer mye av. Fotballklok, og kan minne ganske mye om navnebror Rosted. Allerede vist at han håndterer 2.divisjonsnivået.

Nr 24: Sondre Bunde – 1997 – 0 kamper
– Sondre er tatt opp fra egen juniorstall denne vinteren. En late-bloomer, som har utviklet seg veldig fint de siste sesongene. Spilte mer eller mindre fast på rek-laget i 2016. Veldig nøye i treningsarbeidet sitt.

Nr 26: Ola Bjørnland – 1993 – 62 kamper
– Tretthetsbrudd i foten, som dessverre brukte litt lenger tid enn normalt på å gro. Har nå vært i gang med opptreningen en drøy måned, men må ta ting veldig gradvis. Har jobbet svært godt med det fysiske i skadeperioden, og bør ikke være langt unna når foten får grønt lys.

 

Midtbane:

Nr 2: Martin Fasting – 1995 – 57 kamper
– Toppnivået har vært godt i mange år, men har hatt litt for store svingninger. Stabiliserte seg på et fint nivå i 2016, og jobber med å plusse på litt mer sluttprodukt. Sterk taktisk, og et deilig italiensk hjerte.

Nr 7: Nicholas Kristiansen – 1992 – 53 kamper
– Lagets beste basis-ferdigheter. Har jobbet steinhardt de siste sesongene med den defensive delen av spillet sitt. Høy frekvens, og god ballvinner nå. Skal slå flere avgjørende pasninger i 2017.

Nr 8: Jesper Solli – 1995 – 50 kamper
– Vokst seg til å bli en veldig sentral spiller for oss. Behersker alle spillets faser, etter å ha tatt store steg fysisk det siste året. Hadde en god sesong i 2016, og ser enda piggere ut nå.

 
Nr 13: Håkon Snorresønn Wæhler – 1996 – 0 kamper
– Kom til oss fra Lillehammer i høst. Blei skadet i sin første kamp, og sleit med en vond ankel gjennom høsten. Har nå trent veldig godt, og fått vise at han har mye å bidra med. Ydmyk gutt med stor kapasitet og fin innleggsfot.

Nr 15: Mads Knedal – 1987 – 124 kamper
– Kontinuitetsbærer I Kjelsås. Var ekstremt skadeplaget noen sesonger, som har gjort at Mads har måttet forandre spillestilen sin litt. Klok spiller med stort krigerhjerte. Oppgaven blir å være frisk, og få trene jevnt og trutt.

Nr 18: Sebastian Jarl – 2000 – 0 kamper
– Sebba blei tatt opp fra egen juniorstall i vinter. Er aldersmessig første års-junior denne sesongen, så vi skal passe godt på han. Når det er sagt, har Sebba smakt voksenfotball i noen år allerede, og er klar til å bidra.

 
Nr 23: Anders Osmunddalen – 1987 – 174 kamper
Kaptein, alltid god og svært viktig i vår måte å spille på. Husker alle tapte dueller, det er ikke mye å holde styr på. Er skadeutsatt, og bygges sakte opp mot seriestart.

Nr 25: Axel Pedersen – 1992 – 69 kamper
– Axel gikk skadet hele forsesongen i fjor, og fikk en sesong som bar preg av dårlig grunnlag. Nå er han frisk og rask, og ser veldig sterk ut. Har alle køllene i bagen, men har kanskje vært litt for glad i å bruke wedgen.

Nr 27: David Bruk Mæhlum – 1998 – 0 kamper
– Tatt opp fra egen juniorstall i vinter. David er en lettbeint og energisk spiller, som kan bekle flere roller. Jobber med å vende seg til den fysiske delen av voksenfotballen.


Nr 11: Viktor Wikheim – 1996 – NY FRA STRØMSGODSET
- Viktor kommer fra Hokksund, men har gått gradene i Strømsgodset siden 2012. En lettbeint teknikker, som allerede har god erfaring på 2.divisjonsnivå. En ambisiøs gutt, som vi tror passer perfekt inn i gruppa vår, både som spiller og type. Vi har stor tro på at Viktor skal ta ytterligere steg sammen med oss.


Angrep:

Nr 9: Colin Nkee – 1991 – 5 kamper
– Colin var tidlig en del av norsk toppfotball, i strømsgodset og Strømmen. Har hatt en pause fra fotballen etter den tid. Jobber nå godt for å restarte karrieren. Får vi orden på det fysiske, blir Colin fæl å møte. God gammaldags kruttpakke.

 
Nr 10: Magnus Aasarød – 1990 – 22 kamper
 "Pollo" fikk seg en litt hakkete førstesesong på taket, grunnet skade rett før seriestarten. En frisk Pollo vil være toneangivende i alle kamper på dette nivået. Kunne valgt å spille på høyere nivå, og selvsagt svært sentral spiller for oss.

Nr 16: Jens Aslaksrud – 1998 – 16 kamper
Jens debuterte med brask og bram i 2016. orker spesielt mye, og har en veldig fin timing. Har fått mer power i steget sitt nå, og kommer helt sikkert til å ta nye steg denne sesongen.

Nr 19: Andreas Dyve – 1995 – 33 kamper
– Dyve har alle ferdigheter på plass hver for seg, så har det vært utfordring å skru det sammen. Sterk treningsmentalitet, og gjør alltid en ærlig jobb. Veldig spennende om staute Andreas knekker de siste kodene.

Nr 21: Walid Idrissi – 1995 – NY FRA LØRENSKOG
– Walid er vår eneste signering denne vinteren. Kom fra Lørenskog, og er en spiss vi har stor tro på skal ta steg sammen med oss. Fysisk robust, fin timing i boks, og kan skåre mål på forskjellige måter. Hadde en liten lårskade da han ankom, så ikke fått trent 100% enda. Får spille med det prestisjetunge bydelsnummeret på ryggen.