Myrerjordet – snart mye mer enn fotball

​Snart på Myrerjordet: Endelig er det klart at det blir sandbane, som blant annet kan brukes til sandvolleyball, på Myrerjordet. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Kristin Tufte Haga
30.06.2016
Snart spaden i jorda for dobbel sandbane her, og enda et prosjekt på nye Myrerjordet er i gang. Men hele 10 år siden avisen første gang skrev om initiativ til opprusting av området.

KJELSÅS: Det begynner å bli en god stund siden Nordre Aker Budstikke første gang skrev om de nye planene for Myrerjordet.

2006

Det var flere som ønsket å ruste opp jordet, blant annet Øvre Grefsen Vel og Kjelsås IL - les saken fra seks år tilbake her.

Men også andre i området. Allerede i 2006 skrev Nordre Aker Budstikke om beboere i området som luftet ideen om at det store jordet burde rustes opp, og brukes til mer enn fotball - les hele saken her.

LES OGSÅ: Går grensen mellom Kjelsås og Grefsen ved Myrerjordet?

2012

Tidlig i 2012 kom tilleggsbevilgning på 2,5 millioner kroner.

Sammen med bystyrets bevilgning noen måneder tidligere, var totalsummen for utbedring av Myrerjordet oppe i hele ni millioner kroner. Les hele saken her.

Men ting tok tid, frustrerende til tider for pådriverne for nye Myrerjordet.

2013

Til stor jubel for fotballfolket, kom ny kunstgressbane på plass sent i 2013.

Etter hvert også rundløype i grus, rundt jordet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Rune Rein fra Kjelsås Fotball og Torbjørn Togstad fra Øvre Grefsen vel, ved Myrerjordet da kunstgresset var på plass. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

2015


Nåværende styreleder av Kjelsås IL, Ivar Christiansen - her fra Grefsen Stadion. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

I 2015 tok nåværende leder av Kjelsås IL, Ivar Christiansen, turen til lokalpolitikerene i bydelen, og ba om drahjelp til å få på plass det han kaller sandbaner.

– Sandvolleyballbane er «ut» – nå bruker man sandbane. Det er fordi den kan brukes av alle. Men det er viktig at det anlegges to baner. Kostnaden for to er nemlig omtrent den samme som til én, bare mye, mye bedre, sa Christiansen - les hele saken her.

Boccia kan også brukes på sandbaner.

2016

Så har det har vært litt frem og tilbake, i kommunen og på Rådhuset. Men nå ser det ut til at det kan være like før siste store prosjekt skal være i gang på Myrerjordet. Nemlig en dobbel sandbane.

 

Leder av Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard, utenfor klubbhuset, tror at det ikke er veldig lenge til spade settes i Myrerjordet, for nye sandbaner. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

LES OGSÅ: Ja til beach-hånball på Kjelsås

Spaden straks i jorda

– Opprustingen av Myrerjordet er nå også et samarbeidsprosjekt mellom bydel Nordre Aker, Øvre Grefsen Vel og Kjelsås idrettslag, og en del av Alders- og demensprosjektet som bydelen er pilot for, forteller daglig leder av Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard.

Som fortsetter.

– Det aller meste er avklart nå, og penger på plass til å starte grunnarbeidene for en dobbel sandbane på Myrerjordet. Entreprenøren som opprinnelig var tenkt har meldt forsinkelser på grunn av ferdigstillelse av kunstgressbane i annen bydel, sier Nygaard. Dette har ført til at ny entreprenør må på banen.

LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum? Se hva 13-åringen har tegnet!

Nygaard legger til.

– Oppstart vil bli mellom 7 og 11 juli.

Dobbelbanen er tenkt mot Myrerskogveien, i nordvestenden av jordet.