Hovedlandsrennet 2017

Arild Olsen
27.03.2017
Christian Søvik fra Kjelsås alpin vant GULL i NM U16 på Hafjell. Fantastisk uke med meget gode resultater, av Kjelsås gutta i hovedlandsrennet 2017

​Siste dag av hovedlansrennet 2017, kom gullet endelig til Kjelsås. Etter tre dager med veldig gode resultater av Kjelsås gutta Christian Søvik (16) og Sander Steen Olsen (15) ble det GULL til Christian i slalom på søndagen. Sander ble nummer fire i slalom rennet.

Det hele startet med Utfor og utfortrening, gutta hang godt med på treningen og i rennet torsdag tok Christian bronse i rennet, mens Sander ble litt spiss og kom litt lenger bak (17 plass) I SG på fredagen kjørte Christian inn i ledelsen fra startnummer 21, rett bak kom Sander som gikk inn foran Christian, Det så lenge ut som det skulle bli dobbelt seier til Kjelsås! Men lyset holdet seg veldig bra og det kom løpere med seine startnummer og gjorde det meget god. Best av alle Andreas Amdahl fra Lillehammer skiklubb fra startnummer 64 vant han rennet. Sander tok sølv og Christain ble til slutt fire.

I kombi delen kjørete Christain en god slalom og ble to, kun slått av Heming gutten Carl Finne. Sander kjørte ut i slalom delen.

I storslalom lørdag ble det en hundredelskamp om pallen, Kjelsås gutta kom litt til kort og ble Sander (4) Christian (8). 

Så slalom lørdag: Christian ble litt sen i noen svinger i første omgang og lå på 5 plass etter første, Sander lå på 9 plass. Begge gutta klinte til i andre omgang, Christian sitt løp holdt til GULL og han vant med et tidel, Sander kjørte seg opp til fjerde plass med en knall omgang.

Kjelsås hadde også med første års jentene Mathilde og Martine. Målet var en topp 30 plassering, det klarte vi ikke i år -men neste år kommer de sterkt tilbake, de lærte veldig mye i år.

GO KJELSÅS - Neste uke er det Telenorlekene på Voss, NM for 7-8 klassinger, Kjelsås dra mannsterke med 20 løpere.