En prat med Kampen

kjelsaas
06.03.2017
Det er drøye 6 uker til seriestart. En spennende og tøff sesong står foran oss. Hovedtrener Kampen gir oss en status.


Se hele terminlisten her

Vinteren er lang i norsk fotball, men kalenderen viser nå et stykke inn i mars. Det betyr at våren banker på, og med den er det en herlig tid i møte. Norsk fotball starter å rulle igjen, treningskamper blir til seriekamper. Det en har øvd på, skal omsettes til praksis. 

- Jeg synes vi har fått gjort det vi skal så langt i vinter. Vi har vært veldig opptatt av å få spillerne kontrollert opp i god form, og unngått skader hele veien. Likevel synes jeg intensitet og kvalitet har vært meget bra. Vi har nok totalt sett en gruppe som tåler mer trening enn tidligere. Fått jobbet godt med våre prinsipper, hatt strålende forhold på grefsen stadion og en sulten stemning i gruppa, sier hovedtrener Kampen. 


Som alltid er det noe spillerlogistikk mellom to sesonger. Etter fjorårets sesong har vi mistet noen profiler, men troppen 2017 inneholder fortsatt en herlig gjeng fotballspillere. De fleste av årets mostandere er i en helt annen liga enn oss hva angår pengebruk og budsjetter, men vi har en sjel og lagånd som vi kompenserer med. Det har vi alltid gjort, og det skal vi gjøre i år også.

- Av de som spilte sentrale roller for oss i høst, så har vi mistet Simen Møller, Julian Møller og Runar Brenden. Tar vi med at Espen Frøystveit måtte legge opp rett før sesongstart i fjor, og at Konrad Skogen forsvant til sommeren, så er vi inne i ganske store forandringer. Alle disse var viktige brikker for oss, og ønsket med videre. Det er 506 A-kamper ut porten. Erstatterne har i all hovedsak allerede vært i klubben, og slik sett gradvis fått mer og mer spilletid. Så er det alltid spennende og se hvordan spillere vokser når rollen går fra å pushe på bakfra, til å trekke mer fra toppen, fortsetter Kampen. 

Se hele troppen 2017 her

Det er drøye 6 uker igjen til seriestart. Kampen har planene klare for å bruke disse ukene best mulig. 

- Fra mars av nå, vil alle uker avsluttes med kamper mot god motstand. Vi får fine svar, helt sikkert noen på snuta, og tid til å justere. Fram til nå har det vært et mål at alle spillerne skulle være gjennom 1,5 kamp. Nå kommer vi til å krype nærmere og nærmere det laget som starter opp 2.påskedag. Mars kan ofte være en litt skummel måned mentalt. Oppstartskåtheten har lagt seg litt, og man kan fort dulle seg inn i en litt tam ventetid. Vi har masse å jobbe med, og det blir viktig å holde koken og konsentrasjonen oppe.

Brumunddal står på motsatt banehalvdel i serieåpningen. Etter det går det slag i slag. Hver helg vil det være tøffe matcher, ingen kasteballer blir det å finne. I 2017 er tredje nivå i norsk fotball halvert i antall lag. Det blir det tette kamper av, og de fleste lag har ambisjoner om å være med. 

- Det blir en veldig artig oppgave. Jeg tror nivået i vår avdeling kommer til å være skyhøyt. Divisjonen er allerede spissa med omlegginga. Det virker også som det, naturlig nok, har ført til ytterligere mobilisering og profesjonalisering i de fleste klubber. Det er en utvikling jeg er glad for, den skjerper oss. Som prestasjonsgruppe må vi være fryktelig nøye. Vi er fullstendig klar over at det vi presterte i 2016, ikke er godt nok i år, sier vår dyktige trener. 

Kjelsås Fotball merker også at det vil kreve enda mer for å henge med i det nye seriesystemet. Viktigere en noen gang handler det om å tenke utvikling, både av klubb, lag og spillere. 

- Som klubb tvinges man også til å være sulten. Man kan ikke feire nytt ballfangernett i Myra, og undervarme på stadion, inn i evigheten. Man må hele tiden jobbe hardt for å bli litt bedre på alle områder. I det øyeblikket man snakker om å ha «funnet sin posisjon i landskapet» i idretten, så er det dødt. Drømmer, illusjoner, hunger etter vekst og utvikling er, etter min mening, idrettens naturVi har sannsynligvis aldri starta en sesong som tydeligere lillebror når det kommer til ressurser. Men i vår garderobe er planene, som alltid, svære. Jeg har veldig, veldig stor tro på mine spillere, avslutter Kampen.

Vi gleder oss til å følge gutta i den neste perioden!