16-åringene til semifinale i Partille cup

Heming Harnæs
06.07.2019
Første uke i juli samles håndballungdom fra hele verden i Gøteborg til Partille cup, i år for 50. gang og med 1400 deltagende lag. Kjelsås var representert med ett jente- og to guttelag i 16-års klassen.


Dette er en stor idrettsfest med masse sportslige og sosiale høydepunkter både for spillere og støtteapparatet. Aller best gikk det for gutta som spilte seg helt til semifinale. I semifinalen ble det til slutt tap mot Skandreborg, et dansk regionslag, som senere ble klassevinner. 

Artikkelen fortsetter etter bildeserien.

Lag fra 52 nasjoner deltok i år. Kjelsås hadde kamper mot lag fra Sverige, Polen, Belgia, Danmark, Spania, Sveits, Tjekkia, Bergen og Elverum!

Alle Kjelsås-lagene spilte innledende kamper i Ruddalen. I pauser mellom egne kamper ble det god anledning til være sammen og heie på de andre lagene.

I 1/16-dels finalen ble det “sudden death”. Etter et frekt innspill til streken kan Kjelsås spillerne slippe jubelen løs!I 1/16-dels finalen ble det “sudden death”. Etter et frekt innspill til streken kan Kjelsås spillerne slippe jubelen løs!

Det ble en Norge-finale i kvart-en mot Elverum. Det endte 20-14, deilig å få revansje etter å ha tapt mot disse i kvart-en i PW Det ble en Norge-finale i kvart-en mot Elverum. Det endte 20-14, deilig å få revansje etter å ha tapt mot disse i kvart-en i PW cup.

Alle kamper spilles utendørs. Og ja, det går fint å sprette ballen på kunstgresset (selv om treneren helst vi se raske pasningerAlle kamper spilles utendørs. Og ja, det går fint å sprette ballen på kunstgresset (selv om treneren helst vi se raske pasninger og lite stussing), men når det regner fungerer klisteret dårlig og ballen skvetter lett i vei. Her fra semifinalen mot Skanderborg.

G03 spillere og trenere samlet etter semifinalen. Det er blitt en stor og sammensveiset gjeng som tilbringer svært mye tid sammeG03 spillere og trenere samlet etter semifinalen. Det er blitt en stor og sammensveiset gjeng som tilbringer svært mye tid sammen, både på og utenfor banen.

"Vi spiller klokt og rolig samtidig som vi er knalltøffe, alle tør å ta ansvar - dette etter lange, gode treningsperioder hvor alle møter på trening for å skape det nivået vi ønsker oss og trenger", sier Lars trener. Det var forøvrig ingen norske lag som klarte å ta seg helt til finalen i turneringen.

Dermed er en lang og opplevelsesrik sesong over og nå er det sommerferie. Neste sesong starter 31. august med kvalik til Bringserien, landsserie for 16. åringer. Gutta spiller hjemme i Kjelsåshallen mens jentene skal spille i Bergen.

Foto: Simen Sætre og Heming Harnæs