Innhold
1
Om basketgruppa
Kjelsås IL Basket har med utgangspunkt i visjonen til Kjelsås IL om at «idrettslaget skal gjøre Kjelsås/Grefsen til et anda bedre sted å bo», har Kjelsås basket følgende verdier:
  • basket skal være morsomt
  • målrettet og inkluderende.
Kjelsås basket er Oslos største basketklubb (Ullern er like stor).
Kjelsås basket vant prisen for basketklubb med best rekrutering, samt den klubben med best jenterekrutering i 2016.  
 
Kjelsås IL Basket har et bredt tilbud til alle aldersklasser og ferdighetsnivå. Flere av våre lag gjør det svært godt – men felles for alle er at vi legger vekt på at basket skal være gøy! Vår ”hjemmearena” er Engebråthallen, her spilles alle hjemmekamper.
 
Basketskole for 2-3. klasse
Basketskolen retter seg mot barn som har lyst å prøve på basket som idrett. Oppstart er etter høstferien, og ”sesongen” varer frem til påske.
 
Lag fra 4. klasse til senior
Vi bruker i størst mulig grad treningsmuligheter i nærområdet – primært Grefsen og Disen barneskoler, og Engebråten. For de litt eldre lagene er det aktuelt å bruke også andre muligheter.
Vi har lag fra 4. klasse til seniornivå, på både dame- og herresiden (t. o. m. ”mosjonistlag”). Eldre spillere fungerer ofte som trenere for de yngre lagene, men vi er også så heldige at vi har mange godt voksne trenere, som trener og inspirerer spillere fra de yngste opp til seniornivå. Vi satser bevisst på å ha gode trenere for at alle lag skal ha mulighet til å utvikle seg.
 
Åpen hall på Engebråten fredag 19.30 - 21.00.
Fredager har vi åpen hall i Engebråten. Inkludering er et viktig prinsipp, og det spilles på tvers av alder og ferdigheter. Åpen hall er en fin anledning til å lære mer om basket, og bli kjent med andre spillere.
 
Har du lyst til å prøve på basket?
Vi leter alltid etter nye basketspillere. Du er velkommen til å prøve – ta kontakt med oss, så finner vi frem til riktig lag for deg!
Noen lag begynner treningene rett etter sommerferien, andre nærmere høstferien når fotballsesongen er slutt.
 
Kontaktperson for info og påmelding:
E-post: basket@kjelsaas.no
 
Retningslinjene Kjelsås Basket drives under:
Med utgangspunkt i visjonen til Kjelsås IL om at " idrettslaget skal gjøre Grefsen og Kjelsås til et enda bedre sted å bo", er hovedmålet for Kjelsås Basket er at "basket skal være morsomt, målrettet og inkluderende" og at "flest mulig skal kunne spille basket mest mulig, lengst mulig."
 
Basket er morsomst hvis vi kan tilby gode trenere og tilstrekkelig med treningsflater slik at alle kan
  • Oppleve å bli sett
  • Føle at de får en utvikling og mestring
  • Oppleve felleskap og samhold
  • Holde høy aktivitet

Få spille og trene så mye de  ønsker

Følgende prinsipper gjelder under paraplyen "basket skal være morsomt, målrettet og inkluderende".

  • Det skal spilles fort - under kontroll
  • Forsvar er angrep uten ball
  • Vi spiller kollektivt i  angrep og forsvar

Kjelsås Basket skal ha et tilbud til spillere i alderen 8 - 90.
 
Vi skal bygge bredde før vi bygger topp. Der vi ikke kan tilby en spiller tilstrekkelig med utfordringer, tilbyr vi dem å spille i høyere årsklasser og i noen tilfeller søker vi avtaler om "parallelle spilletillatelser" med andre klubber.
 
Laget skal ha en sunn økonomi.
 
Samtlige lag skal ha en lagleder/ oppmann i tillegg til trenerne.
 
Klubben ledes av et styre, uten ansatte og bygger på dugnadsinnsats fra foreldre og spillere. Administrative tjenester "kjøpes" fra administrasjonen i Kjelsås IL.
 
Klubben opplever sterk vekst. Fokus fremover blir å skaffe tilstrekkelig med treningsflater, samt rekruttere nok trenere som identifiserer seg med våre målsettinger og prinsipper.

 

 

 I fokus